Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Schrik niet: zó lang dragen Nederlanders hun sokken!

Published on 9 f, 2024
Schrik niet: zó lang dragen Nederlanders hun sokken!

Wees eens eerlijk: hoe vaak trek jij schone sokken aan? Voor een sokkenverkoper is het de normaalste zaak van de wereld om iedere dag schone sokken aan te trekken. Maar na acht jaar in de sokkenindustrie ontstond bij Carlo Lanza het vermoeden dat dit niet voor iedereen het geval is. Daarom besloot hij op onderzoek uit te gaan, en de resultaten waren schokkend. Al snel kwam Carlo tot de conclusie dat het slecht gesteld is met de voethygiëne van de gemiddelde Nederlander.

Het onderzoek

Om zijn prangende vraag te beantwoorden, bundelde Carlo zijn krachten met Bureau Fris (what’s in a name?). Hij vroeg ruim 1.000 mannen en vrouwen uit het hele land en uit alle bevolkingslagen hoe vaak zij schone sokken aantrekken. Carlo vertelt: ‘Omdat men de vraag digitaal kon beantwoorden, konden ze zonder schaamte een eerlijk antwoord geven. Dat leidde tot schokkende resultaten: 32% van de ondervraagden gaf aan hun sokken langer dan een dag te dragen. Een deel van hen draagt hun sokken zelfs langer dan twee dagen!’ (Marktonderzoek mei 2024 Carlo Lanza in samenwerking met BV Bureau Fris)

Zorgwekkende resultaten

‘Persoonlijk vind ik de resultaten zorgwekkend, vooral omdat hygiëne voor mij erg belangrijk is,’ legt Carlo uit. Medisch onderzoek wijst tevens uit: Slechte voethygiëne verhoogt de kans op schimmelinfecties zienderogen en deze infecties zorgen weer voor 23% van de voetaandoeningen bij mensen en 50% van de nagelaandoeningen, zoals bijvoorbeeld kalknagels*. Met andere woorden, om dit soort schimmelinfecties te voorkomen dan wel helpen te genezen wordt naast een aantal andere zaken ook aanbevolen dagelijks schone sokken te dragen. We kunnen in ieder geval concluderen dat slechte voethygiëne Nederland heel veel geld kost.

Nieuwe sokkenlijn

Carlo vervolgt: ‘Na het zien van deze resultaten kan ik alleen maar stellen hoe onhygiënisch het is, en kan ik niet anders concluderen dan dat er behoefte moet zijn aan een nieuwe antibacteriële sokkenlijn, behandeld met Polygiene. Polygiene bestrijdt niet alleen geuren, maar beperkt ook de groei van bacteriën en verlengt zelfs de levensduur van je kledingstuk omdat bacteriën minder kans krijgen om zich te verspreiden en de stof aan te tasten. Toevallig zijn er vorig jaar contacten geweest met de distributeur van deze werkzame stof. Ik hoop niet over te hoeven gaan op sokken die bewerkt zijn met een antibacteriële stof, maar het lijkt erop dat het niet anders kan!’

 

Bronnen:

Marktonderzoek mei 2024 Carlo Lanza BV in samenwerking met Bureau Fris

Ferrari J. 2008. Fungal toenail infections. BMJ Clinical Evidence.

 

Laat een reactie achter

* Your emailaddress will not be published

* Verplichte velden